![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhu6vLlPJu5EYyooExvQC_HdebxI_LdI7hII4SCaLJ0cCNAYxBTxOGhU6EMQpKSNFvFNMU3ayzRamjgFOzAOgaSjDVvWPYyfRK7rz3iPn09pcPrYwdBw3V6lajaU-PpeNE_u3Jp5D2l3OIB/s200/recfood1924_3_normal.jpg)
ប្រើរយៈពេល១០នាទី
សំរាប់គ្នាពីរនាក់
គ្រឿងផ្សំ
1-កំពឹស(ឬបង្គាតូចៗ) រស់ | 1ចានចង្កឹះ |
2-មើមខ្ទឹមក្រហមហាន់ | 3-5កំពឹស |
3-គល់ស្លឹកគ្រៃ | 3ស្លាបព្រាបាយ |
4-ម្ទេសហាន់ | 1ស្លាបព្រាបាយ |
5-ជីអាណា | 2ស្លាបព្រាបាយ |
6-ទឹកត្រី | 2ស្លាបព្រាបាយ |
7-ស្ករស | 2ស្លាបព្រាបាយ |
8-ទឹកក្រូចឆ្មា | 1ស្លាបព្រាបាយ |
9-អង្ករលីង (មិនដាក់ក៏បាន) | 1ស្លាបព្រាបាយ |
10-ជីអង្កាម (ជីវាន់ស៊ុយ) | 10ស្លឹក |
វិធីធ្វើ
-ផ្សំគ្រឿងញាំមាន ទឹកត្រី ស្ករស ក្រូចឆ្មា ម្ទេស កូរឲ្យរលាយចូលគ្នា
-ដាក់កំពឹស ខ្ទឹកក្រហម គល់ស្លឹកគ្រៃ ជីអាណា អង្ករលីង ច្របល់ជាមួយទឹកញាំខាងលើ រៀបដាក់ចាន រោយស្លឹកជីអង្កាម-ជីវ៉ាន់ស៊ុយពីលើ ជាការស្រេច។
Dancing Shrimp Salad - This menu still not accepted for some people. But it’s popular in Northeast. And easy to find at Som-Tum or E-San restaurant. But today we make in a different way by freeze shrimp in cold water before bring to cook. General stores that sell seafood are often used this way too.
For 1-2 person
Cooking time : 10 minutes
INGREDIENT
1. 1 cup Shredded shrimp
2. 3-5 Chopped shallot
3. 3 Tbsp. Chopped lemon grass
4. 1 Tbsp. Chopped chilli
5. 2 Tbsp. Chopped coriander
6. 2 Tbsp. Fish sauce
7. 2 Tbsp. Sugar
8. 1 Tbsp. Lime juice
9. 10 Mint leaves (optional)
HOW TO COOK
1. Put shrimp in cold water 5 minutes. Drain dry and set aside.
2. Spicy dressing sauce - Mix fish sauce, sugar, lime juice and chopped chilli together.
3. Mix all ingredients 1-5 until well combined. Sprinkle with mint leave, coriander leave or spring onion.
អត្ថបទនេះ ៖ ដកស្រង់ចេញពីគេហទំព័រ Food travel
បកប្រែដោយ៖ សូ ពិសិដ្ឋ
Post a Comment