ទាអាំងទឹកឃ្មុំ

ទាសរអាំងទឹកឃ្មុំ
គ្រឿងផ្សំ
  1. ទាកាប់ធំល្មម
  2. អំបិល​ 
  3. ទឹកត្រី 
  4. ស្ករខ្មែរ 
  5. រំដេង 
  6. ឬសជី 
  7. ម្រេច​ 
  8. ស្ករស​ 
  9. ប្រេងសណ្តែក​ (ទឹកឃ្មុំបើមាន)
  10. សាលាដ៍​ 
  11. ក្រូចឆ្មារ

វិធីធ្វើ
  • ចាក់អំបិល ទឹកត្រី​ ស្ករខ្មែរ ដំ​រំដេង ហាន់ឬសជីដាក់​ ម្រេច លាយជាមួយទាកាប់ ផ្អាប់ប្រហែល១៥នាទីសឹមយកទៅអាំង។
  • ប្រេងសណ្តែកលាយជាមួយស្ករខ្មែរ​ (ទឹកឃ្មុំបើមាន) ទុកលាប​ពីលើទាសរដែលកំពុងអាំង (​ដាក់ភ្លើងល្មមៗបានហើយ)​ រាល់ពេលប្រែគឺត្រូវលាបម្តង។
  • ទឹកជ្រក់:  អំបិល ស្ករស ម្រេច ដាក់ទឹកក្រូចឆ្មារចូលជាកាស្រេច។
  • សាច់ឆ្អិន រៀបសាលាដ៍ដាក់ចាន កាប់សាច់ទាដាក់ចាន ជាការស្រេច។

អត្ថបទនេះ: ដកស្រង់ចេញពីគេហទំព័រCamdelicious.Wordpress
Tags :

Post a Comment