សង្វាក់អាំងទឹកត្រីផ្អែម – Sangvak Aing Tek Trey Paem​



សង្វាក់ ឬ ណែមត្រី គឺជាអាហារពេញ​និយមប្រចាំ​ខេត្តបាត់ដំបង។​ ​ណែមត្រីធ្វើពី សាច់ត្រីស្រស់​បុកលាយ គ្នាជាមួយ រំដេង, ខ្ទឹមស, អំបិល, ស្ក  និង​មានដាក់​ ម្ទេសបង្កប់ រួចហើយយកទៅខ្ទប់ស្លឹកចេក បង្អាប់ទុករយះ ពេល២ថ្ងៃ ។ ពេលណែមត្រីជូរ គេយកវាទៅ អាំង ហើយញាំជាមួយនំបញ្ចុក, បន្លែ, ​ជី​គ្រប់មុខ​ និង​ជ្រលក់ជាមួយ ទឹកត្រីផ្អែម​ដែល​គេផ្សំ​ពីស្ក, ទឹកខ្មេះ ឬ ក្រូចឆ្មា, ខ្ទឹមស​និងម្ទេស។​​ អាហារនេះ អ្នកបាត់ដំបងតែងតែញាំពេលព្រឹក និង​
ពេលរសៀល។ បើសិនបងប្អូនមិនធ្លាប់បានញាំទេ ពេលមកលេងខេត្តបាត់ដំបងកុំភ្លេចសាកណា ធានាថាមិនខកបំណងឡើយ។

Fermented Fish (Naem Trey) is a unique to Battambang province and is very popular here. Made out of raw fish flesh, galangal, garlic, salt,  sugar and hot chilly and wrapped with banana leaf,
this mixture is then fermented for 2 days.

After the fermentation process, it is grilled before being consumed with rice noodle, fresh vegetables and herbs. The accompanying sweet sour dip is made from sugar, vinegar/lime juice, garlic and hot chilly pepper and it is usually served at breakfast and brunch.


 From httpcambodia-darithtintin.blogspot.com
Tags :

Post a Comment