គ្រឿងផ្សំ
សាច់គោល្អ ពោះគោ មើមឆៃថាវ សណ្ដែកបណ្ដុះ ម្ទេសផ្លោកទុំ សណ្ដែកដី រំដេង ខ្ទឹមស ខ្ទឹមក្រហម ខ្ទឹមបារាំង គល់វ៉ាន់ស៊ុយ សាឡាត់ ជីគ្រប់មុខ គល់ស្លឹកគ្រៃ អំបិល ទឹកត្រី ស្ករស ទឹកខ្មេះ ម្សៅស៊ុប មើមរ៉ាឌី ។
វិធីធ្វើ
១- សាច់គោល្អចិញ្ច្រាំទាំងឆៅឲ្យល្អិត ដាក់អំបិល ទឹកខ្មេះ ផ្អាប់ទុកកន្លះម៉ោង ទើបពូតយកទឹកចេញត្រងនឹងស្បៃឱ្យស្អាតដាក់ចានទុក។
២- ពោះគោស្ងោរឱ្យផុយហាន់ស្ដើងៗ។
៣- មើមឆៃថាវ ម្ទេសផ្លោកទុំ ហាន់ជាសរសៃឆ្មារៗ។
៣- មើមឆៃថាវ ម្ទេសផ្លោកទុំ ហាន់ជាសរសៃឆ្មារៗ។
៤- សណ្ដែកដីលីងឱ្យឆ្អិន ញីយកសំបកចេញបំបែកជាពីរ សណ្ដែកបណ្ដុះបេះកន្ទុយឱ្យស្អាត។
៥- គល់ស្លឹកគ្រៃហាន់ស្ដើងៗ ខ្ទឹមបារាំងរើសយកមើមតូចៗល្មមបកសំបកចេញលាងទឹកឱ្យស្អាតហាន់ ទទឹងស្ដើងៗល្មម (ហាន់ទាំងមូល)។
៦- សាឡាត់បេះធាងលាងទឹកឱ្យស្អាតហាន់ទទឹងៗឱ្យតូចៗល្មម ច្របល់នឹងស្លឹកជីគ្រប់មុខ (បេះលាងទឹកឱ្យស្អាត)។
៧- រំដេងដុតឱ្យឈ្ងុយ បុកលាយនឹងគល់វ៉ាន់ស៊ុយ ខ្ទឹមស ខ្ទឹមក្រហមឱ្យម៉ដ្ឋ។
៥- គល់ស្លឹកគ្រៃហាន់ស្ដើងៗ ខ្ទឹមបារាំងរើសយកមើមតូចៗល្មមបកសំបកចេញលាងទឹកឱ្យស្អាតហាន់ ទទឹងស្ដើងៗល្មម (ហាន់ទាំងមូល)។
៦- សាឡាត់បេះធាងលាងទឹកឱ្យស្អាតហាន់ទទឹងៗឱ្យតូចៗល្មម ច្របល់នឹងស្លឹកជីគ្រប់មុខ (បេះលាងទឹកឱ្យស្អាត)។
៧- រំដេងដុតឱ្យឈ្ងុយ បុកលាយនឹងគល់វ៉ាន់ស៊ុយ ខ្ទឹមស ខ្ទឹមក្រហមឱ្យម៉ដ្ឋ។
៨- យកសាច់គោដែលពូតទឹកចេញនោះ ពោះគោ មើមថៃថាវ សណ្ដែកបណ្ដុះ គល់ស្លឹកគ្រៃ មកច្របល់ចូលគ្នាឱ្យសព្វ ដាក់កណ្ដាលចានសំប៉ែត ហើយយកសណ្ដែកដីលីងរោយគ្របពីលើ រួចយកម្ទេសផ្លោកទុំរោយកាត់ទទឹងពាក់កណ្ដាល ទើបយកខ្ទឹមបារាំងតម្រៀបសងខាងរួចយកសាឡាត់ និងស្លឹកជីរៀបជុំវិញ ចិតមើមរ៉ាឌីជាផ្កាដោតតាមចំហៀងៗ ចានជាការស្រេច។
៩- យកទឹកដែកពូតចេញពីសាច់គោនោះ មកស្ងោរដាក់រំដេងដែលបុកទុកនោះ ចាក់ទឹកត្រី ស្ករស ម្សៅស៊ុប អំបិល កូរចូលគ្នាឱ្យសព្វ ភ្លក់មើលឱ្យជូរប្រៃតាមចូលចិត្ត បើមិនសូវជូរច្របាច់ក្រូចឆ្មារបន្ថែមក៏បាន ឬក៏ចាប់សាច់ដាក់ចានបាយ រួចដួសទឹកនោះស្រូបពីលើតាមការចូលចិត្ត៕
Post a Comment