ភ្លាត្រីអណ្តែង​ និងស្វាយ


១. គ្រឿងផ្សំ៖
ត្រីអណ្តែង ២០០ក្រាម, ម្ទេសខ្មាំង ៤-៥ផ្លែ, ទឹកត្រីឆ្ងាញ់ ៣ ស្លាប​ព្រា​​សម្លរ, ស្ករ ២ស្លាបព្រាសម្លរ,
ខ្ទឹមក្រហម៥០ក្រាម, សណ្តែក​ដី​៣០​ក្រាម, ប្រេងឆា៣ស្លាបព្រាសម្លរ។

២. របៀប​ធ្វើ​៖
ត្រីអណ្តែងលាង និង ទឹកអំបិលឱ្យស្អាតរំអិល វះ​ពោះ​យក​ពោះវៀនចេញឱ្យអស់ ​ទុកឱ្យស្ងួតទឹក។ ដាក់ត្រីអណ្តែងចៀន​ឱ្យ​ឆ្អិនសព្វសាច់ ពល្លះយកតែសាច់ ហូត​ឆ្អឹង​ចោល​ឱ្យ​អស់​ហើយ​ចិញ្រ្ចាំឱ្យតូចៗរួចលាយច្របល់​ និង​ម្សៅ​បំពង តមក​ដាក់​ ចូលខ្ទះប្រេង កំពុង​ពុះចៀន​សាថ្មីឱ្យ​ឡើងស្រួយ​ហើយ​ដួសដាក់ចាន​កំផ្លាត។ ស្វាយ​រើស​​យកធុន​ណា ​ជូរ​ល្មមៗ​ចិត​សំបក​ចោល​លាង​ឱ្យ​ស្អាត​ហើយ​ឈូស​ជាសរសៃវែងៗ។​

សណ្តែក​ដីលីងឆ្អិនបកសំបក ខ្ទឹម​ក្រហម​បក​សំបក​ហាន់​សើ្តង​ៗ​ម្ទេស​ខ្មាំង​ចិញ្រ្ចាំ​ឱ្យម៉ត់ ​ហើយ​ដាក់​ច្របល់​ចូល​គ្នា ​លាយ​ឱ្យ​សព្វ​ហើយរោយល្បាយ នេះលើសាច់ត្រីអណ្តែងចៀន ទុកមួយ​អន្លើ។​រីឯទឹក​ត្រីត្រូវលាយ​និងស្ករលៃ​ល្មមមាត់​ហើយ​ដាក់​ប្រមាណ​ ៣នាទី ទុក​ឱ្យ​ត្រជាក់​រួច​ស្រូប​ៗ​តិច​ៗ​ឱ្យសព្វចានសាច់ត្រីអណ្តែង ជាការស្រេច។
Tags :

Post a Comment