គ្រឿងផ្សំ
ម្រះ សាច់ជ្រូក (សាច់លាយខ្លាញ់) មីសួរ ខ្ទឹមស អំបិល ស្ករ ប៊ីចេង ម្រេច ស្លឹកខ្ទឹម។
វិធីធ្វើ
- ម្រះ កាត់កង់ៗ ឆ្កឹះយកគ្រាប់ចេញ រួចលាងទឹកឲ្យស្អាត (ប្រសិនបើខ្លាចល្វីងពេក ស្រុះទឹកក្តៅសិនក៏បាន)។
- យកមីសួរទៅត្រាំទឹកឲ្យរីក កាត់ឲ្យខ្លីៗ សាច់ជ្រូកចិញ្ច្រាំឲ្យល្អិត រួចយកគ្រឿងផ្សំ អំបិល ស្ករ ប៊ីចេង ម្រេច មកលាយជាមួយសាច់ជ្រូកចិញ្ច្រាំនេះ បន្ទាប់មកយកមីសួរដែលកាត់រួចនោះ មកច្របល់ជាមួយសាច់ជ្រូក រួចយកម្រះមកញាត់សាច់ជ្រូកដែលបានលាយរួចនេះ ញាត់រួចហើយ ទុកមួយអន្លើសិន ស្លឹកខ្ទឹមលាងទឹកឲ្យស្អាតហាន់ឲ្យល្អិត។
- យកឆ្នាំងដាក់ទឹកដាំឲ្យពុះ បង់អំបិល ប៊ីចេង ស្ករបន្តិច ចូលទៅក្នុងទឹកសម្ល បន្ទាប់មកទើបបង់ម្រះចូល រំងាស់ឲ្យផុយម្រះបន្តិច ទើបភ្លក់មើលឲ្យល្មមឆ្ងាញ់ រួចដួសដាក់ចានរោយស្លឹកខ្ទឹមពីលើជាការស្រេច។
Post a Comment