គ្រឿងផ្សំ ៖
- ឆ្អឹងមាន់ ឬ សាច់មាន់ ( Chicken / bone ) : 250-300 ក្រាម
- ឃិនឆាយ ( Celery ) : 1 ធាង
- ការ៉ុត ( Carrot ) : 1 មើម
- ខ្ទឹមបារាំង ( Onion ) : 1 មើម
- អំបិល ( Salt ) : 1 ស.ក
- ម្រេចខ្មៅ ( Black pepper ) : 10 គ្រាប់
- វ៉ាន់ស៊ុយបារាំង ( Parsley ) : 3-4 ធាង
- ស្លឹកបេលីវ ( Bay leave ) : 2 សន្លឹក (ប្រើដូចស្លឹកក្រូចសើច)
- ខ្ទឹមស ( Clove garlic ) : 2 កម្ពឹស
- ទឹក ( Water ) : 2 លីត្រ
វិធីធ្វើ ៖
- មាន់លាងទឹកអោយស្អាត យកទៅស្រុស 3-4 នាទី រួចស្រង់មាន់យកទៅលាងម្ដងទៀត អោយស្អាត ដើម្បីអោយអស់ក្អែល (ជាតិខ្លាញ់ និង ឈាម) ។
- ដាក់ក្នុងឆ្នាំងជាមួយបន្លែទាំងអស់ ចាក់ទឹកចូល រម្ងាស់រយៈពេល 3 ម៉ោង (មាន់ធម្មតា) ។ តែសម្រាប់មាន់ស៊ុប (ចាស់ហើយស្វិត) ត្រូវប្រើរយៈពេល 5-6 ម៉ោង (មាន់កាន់តែស្វិត ស្ងោរកាន់តែយូរ គឺកាន់តែឆ្ងាញ់) ។ មិនមែនឆ្ងាញ់សាច់មាន់ទេ តែទឹកស៊ុបឆ្ងាញ់ ! ។
By DautoCrazy.Blog / Tạo ngay!
Popular Posts
-
គ្រឿងផ្សំ បាយឆា ពងទា សាច់ក្រក ខ្ទឹមបារាំង ខ្ទឹមស ទឹកប៉េងប៉ោះ ស្លឹកខ្ទឹម អំបិល ស្ករ ម្សៅស៊ុប ។ វិធីធ្វើ ១-បាយច្របាច់ឲ្យបែក សាច់ក្រក ខ...
-
១. ថែទាំបេតុង ការកករឹងរបស់បេតុង គឺ កើតឡើងដោយប្រតិកម្មរវាងស៊ីម៉ង់ត៍ និង ទឹកក្នុងដុំបេតុង។ ថែទាំបេតុង ដែលទើបចាក់ គឺបង្កើតលក្ខណ្ឌល្អ ឲ្យការច...
-
ត្រីបំពងជាមុខម្ហូបមួយមុខ ដែលជនជាតិខ្មែរចូលចិត្តបរិ ភោគមិនថារស់នៅក្នុង ទីក្រុងរឺជនបទ និងល្បីជាមុខម្ហូបខ្មែរមានរសជាតិឆ្ងាញ់។តើត្រីបំពងដែល...
-
+ ពត៌មានទូទៅ ឈ្មោះជាផ្លូវការ ព្រះរាជាណាចក្រកម្ពុជា (Kingdom of Cambodia) - រាជធានី ភ្នំពេញ - ផ្ទៃដីសរ...
-
នៅក្នុងរដូវភ្លៀងជនជាតិខ្មែរឧស្សាហ៍ហូបម្ហូបណាដែល មានរស់ជាតិហឹរ ប្រៃ និងក្តៅ ដើម្បីកម្តៅខ្លួន និងធ្វើអោយ មានកម្លាំងធ្វើការងារច្រើន។ ក្នុងនេះដែ...
-
គ្រឿងផ្សំ ផ្លែល្ពៅ កំបោរ គ្រាប់សាគូ ស្ករស ដូងទុំ អំបិល វិធីធ្វើ ល្ពៅចិតសម្បកលាងទឹក កាត់ជាដុំធំល្មមត្រាំទឹកកំបោរកន្លះម៉ោង គ្រាប់សាគូសាង...
-
សូមចុចរួបភាពនេះមើលVIDEO គ្រឿងផ្សំ 1-ស្ពៃបូកគោ 1 2-ម្ទេសម៉ត់កូរ៉េ(chi...
-
ឆ្នាំ2013- សម័យព្រះរាជាណាចក្រកម្ពុជា ឆ្នាំ2013- សម័យព្រះរាជាណាចក្រកម្ពុជា ក្រដាសប្រាក់ ១,០០០រៀល ថ្មី ដែលមានរូបព្រះបរម រតនកោដ្ឋព្រះមហាវីរក្...
-
គ្រាប់ល្ពៅ ល្ពៅជាផ្លែឈើម្យ៉ាងដែលប្រជាជនខ្មែរតែងតែយកមកធ្វើម្ហូបកកូរ ប្រហើរ និងបង្អែមឬនំចំណីផ្សេងៗ។ នៅក្នុងសតវត្សទី១៦ ផ្លែល្ពៅដ៏ច្រើនរបស់ប្រទេ...
Catalog
Powered by Blogger.
Post a Comment