គ្រឿងផ្សំ
មឹក បង្គា ម្ទេស ជីវ៉ាន់ស៊ុយ ស្លឹកក្រូចសើច ក្រូចឆ្មារ ប្រេងឆា គល់ស្លឹកគ្រៃ ទឹកត្រី ខ្ទឹមក្រហម
វិធីធ្វើ
១- ត្រីមឹក ហាន់ជាចំណិត ១ស្លាបព្រាបាយ ,បង្គាបកសំបក ១ពែង , គ្រំចំពុះទា ទាំងសំបក ១០ , ត្រីឆ្ពង់ក្រហម ហាន់ជាចំណិត ១ពែង , គល់ស្លឹកគ្រៃ ៤ដើម , ស្លឹកក្រូចសើច ៧-៨សន្លឹក , ក្រូចឆ្មារ ២-៣ ផ្លែ , ទឹកត្រី ៣- ៤ ស្លាបព្រាបាយ, ខ្ទឹមក្រហមដុត ៥-៦ មើម , ខ្ទឹមសដុត ៣-៤ មើម , ម្ទេសក្រៀមគ្រាប់ធំ ៨ផ្លែ, ម្ទេសដៃនាងទុំ ២គ្រាប់ , ប្រេងឆា ឬខ្លាញ់ ២ស្លាបព្រាបាយ , ជីវ៉ាន់ស៊ុយ ២-៣ ដើម , ទឹកស៊ុបត្រី ១ពែង , ប៊ីចេង
២- យកខ្ទះដាក់ខ្លាញ់ ដុតភ្លើងអោយខ្លាញ់ក្តៅ ដាក់ត្រីចៀនអោយឆ្អិនលឿង ពេលឆ្អិនល្អហើយ ដួសឡើងទុកមួយឡែក ។
៣- ដួសខ្លាញ់ចេញអោយសល់បន្តិចបន្តួច ដាក់ត្រីមឹក បង្គា និងគ្រំចំពុះទា ចៀនជាមួយខ្លាញ់ ពេលឆ្អិន ដួសឡើងជាការស្រេច ។
៤- លាងស្លឹកក្រូចសើច ហែកទុក , ស្លឹកគ្រៃហាន់ជាកំណាត់ ពុះពាក់កណ្តាល ទុកដោយឡែក ។យកម្ទេសក្រៀម ដោតចង្កាក់អាំងអោយក្រៀម ជាមួយខ្ទឹមក្រហម និងខ្ទឹមស រួចបុកម្ទេស ខ្ទឹមក្រហម ខ្ទឹមស អោយម៉ដ្ឋ ។
៥- ដួសខ្លាញ់ ឬប្រេងឆា ដាក់ខ្ទះប្រហែល ២-៣ស្លាបព្រា ពេលខ្លាញ់ក្តៅ ដួសម្ទេសដែលបុកស្រាប់ ដាក់ក្នុងខ្ទះ ជាមួយនឹងទឹកស៊ុបត្រី ១វែក ដាក់ស្លឹកក្រូចសើច ស្លឹកគ្រៃ ឆាអោយក្លិនឈ្ងុយបន្តិច ថែមទឹកត្រី ក្រូចឆ្មារ ប៊ីចេង ភ្លក្សមើលតាមចូលចិត្ត ។
៦- ដាក់ត្រីចៀន និងបង្គា ត្រីមឹក គ្រំចំពុះទា ដែលឆាទុក មកឆាត្រឡប់អោយចូលគ្នា បើស្ងួតពេក អាចថែមទឹកស៊ុបត្រីបានទៀត ល្មមតែមានទឹកខាប់ល្មម ។
៧- ដួសដាក់ចាន បង់ជីវ់ាន់ស៊ុយ ម្ទេសទុំហាន់ យកតែសាច់សំបក ពិសាជាមួយបាយ ឬធ្វើជាម្ហូបក្លែម ។
From: http://mahob-khmer.blogspot.com/
Tags :
By DautoCrazy.Blog / Tạo ngay!
Popular Posts
-
គ្រឿងផ្សំ បាយឆា ពងទា សាច់ក្រក ខ្ទឹមបារាំង ខ្ទឹមស ទឹកប៉េងប៉ោះ ស្លឹកខ្ទឹម អំបិល ស្ករ ម្សៅស៊ុប ។ វិធីធ្វើ ១-បាយច្របាច់ឲ្យបែក សាច់ក្រក ខ...
-
១. ថែទាំបេតុង ការកករឹងរបស់បេតុង គឺ កើតឡើងដោយប្រតិកម្មរវាងស៊ីម៉ង់ត៍ និង ទឹកក្នុងដុំបេតុង។ ថែទាំបេតុង ដែលទើបចាក់ គឺបង្កើតលក្ខណ្ឌល្អ ឲ្យការច...
-
ត្រីបំពងជាមុខម្ហូបមួយមុខ ដែលជនជាតិខ្មែរចូលចិត្តបរិ ភោគមិនថារស់នៅក្នុង ទីក្រុងរឺជនបទ និងល្បីជាមុខម្ហូបខ្មែរមានរសជាតិឆ្ងាញ់។តើត្រីបំពងដែល...
-
+ ពត៌មានទូទៅ ឈ្មោះជាផ្លូវការ ព្រះរាជាណាចក្រកម្ពុជា (Kingdom of Cambodia) - រាជធានី ភ្នំពេញ - ផ្ទៃដីសរ...
-
នៅក្នុងរដូវភ្លៀងជនជាតិខ្មែរឧស្សាហ៍ហូបម្ហូបណាដែល មានរស់ជាតិហឹរ ប្រៃ និងក្តៅ ដើម្បីកម្តៅខ្លួន និងធ្វើអោយ មានកម្លាំងធ្វើការងារច្រើន។ ក្នុងនេះដែ...
-
គ្រឿងផ្សំ ផ្លែល្ពៅ កំបោរ គ្រាប់សាគូ ស្ករស ដូងទុំ អំបិល វិធីធ្វើ ល្ពៅចិតសម្បកលាងទឹក កាត់ជាដុំធំល្មមត្រាំទឹកកំបោរកន្លះម៉ោង គ្រាប់សាគូសាង...
-
សូមចុចរួបភាពនេះមើលVIDEO គ្រឿងផ្សំ 1-ស្ពៃបូកគោ 1 2-ម្ទេសម៉ត់កូរ៉េ(chi...
-
ឆ្នាំ2013- សម័យព្រះរាជាណាចក្រកម្ពុជា ឆ្នាំ2013- សម័យព្រះរាជាណាចក្រកម្ពុជា ក្រដាសប្រាក់ ១,០០០រៀល ថ្មី ដែលមានរូបព្រះបរម រតនកោដ្ឋព្រះមហាវីរក្...
-
គ្រាប់ល្ពៅ ល្ពៅជាផ្លែឈើម្យ៉ាងដែលប្រជាជនខ្មែរតែងតែយកមកធ្វើម្ហូបកកូរ ប្រហើរ និងបង្អែមឬនំចំណីផ្សេងៗ។ នៅក្នុងសតវត្សទី១៦ ផ្លែល្ពៅដ៏ច្រើនរបស់ប្រទេ...
Catalog
Powered by Blogger.
Post a Comment