ថ្មីរហូត

Friday, February 28, 2014

ទឹកផ្លែឈើជំនួយដល់រូប​សម្ផស្ស​អោយ​កាន់តែ​ស្រស់​ស្អាត


គ្រឿងផ្សំ
ក្រូច ផ្លែស្ពឺ ក្រូចឆ្មារ ទឹកកក

វិធីធ្វើ
១- ផ្លែស្ពី ១ផ្លែ, ក្រូចឃ្វិច ១ផ្លែ, ក្រូចឆ្មារ ១ចំណិត (ផ្លែ១ពុះជា៤), ទឹកកកដុំ
២- ផ្លែស្ពីលាងទឹកអោយស្អាតពុះជា៤ចម្រៀក និងហាន់ជាចំណិតៗ ។ក្រូចឃ្វិចបកសម្បកអោយស្អាត ទុកសាច់ប្រើការ ។
៣- ដាក់ផ្លែឈើ ជាលំដាប់លំដោយចូលក្នុងឩបករណ៍គាបផ្លែឈើ ត្រងយកទឹក និងដាក់ទទឹកកកដុំចូលជាការស្រេច ។
កំណត់សំគាល់ផ្សេងៗ
ផលប្រយោជន៍ :
ក្រូចឃ្ចិចជាប្រភេទផ្លែឈើ សម្បូរទៅដោយជាតិផ្អែម ដូច្នេះគេពុំចាំបាច់ដាក់ទឹកឃ្មុំ ឬស្ករទៀតឡើយ ម៉្យាងទៀត វាក៏សម្បូរទៅដោយជីវជាតិ A,B និង C ដែលជាជំនួយអោយស្រទាប់ស្បែកភ្លឺថ្លា ។រីឯជីវជាតិ C មានតួនាទីអាចការពារផ្តាសាយ ទៀតផង។ រីឯផ្លែស្ពឺក៏សម្បូរទៅដោយជីវជាតិ A,B1,B2 និង C ដែរ ប៉ុន្តែទឹកផ្លែឈើនេះ យកល្អ លោកអ្នកគួរទទួលទាន នៅពេលរសៀល ទើបមានប្រសិទ្ធភាពខ្ពស់ ៕
pescambodia នៅម៉ោង 10:05 PM No comments:
Share

ទឹកផ្លែឈើបំប៉នសុខភាព


គ្រឿងផ្សំ
ប៉ោម ផ្លែស្ពឺ ត្រសក់ស្រូវ ទឹកកក

វិធីធ្វើ
១- ផ្លែស្ពី ១ផ្លែ, ផ្លែមឺឡុង ឬត្រសក់ស្រូវទុំ ១២០ក្រាម , ផ្លែប៉ោម ១ផ្លែ, ក្រូចឆ្មារ ១ចំណិត និងទឹកកក ៥-៦ដុំ
២- ផ្លែស្ពឺលាងទឹកអោយស្អាត ទើបយកទៅដាក់ត្រាំ នៅក្នុងទឹកម្សៅសណ្តែកសៀង ។ បន្ទាប់មកស្រង់ចេញ​ និងជម្រះទឹកត្រជាក់ធម្មតាម្តងទៀត ទើបកាត់ជាដុំតូចៗទុកប្រើការ ។ផ្លែមីឡុងចិតសម្បក និងខ្វេះយកគ្រាប់ចេញ អោយស្អាតហាន់ជាចំណិតតូចៗ ។ផ្លែប៉ោមចិតសម្បកអោយស្អាត និងខ្វេះស្នួលចេញ ។ ក្រូចឆ្មារត្រូវច្របាច់យកទឹកទុកប្រើការ ។
៣- ត្រូវដាក់ផ្លែឈើជាលំដាប់លំដោយ ទៅក្នុងឩបករណ៍គាប ផ្លែឈើដើម្បីគាបយកទឹក និងចាក់ចូលក្នុងកែវ ដោយចាក់ទឹកក្រូចឆ្មារ និងដាក់ដុំទឹកកកចូលកូរអោយសព្វ ទើបជាការស្រេច ។

កំណត់សំគាល់ផ្សេងៗ
ជាតិស្ករនៅក្នុងផ្លែស្ពី គឺមានកម្រិតទាបបំផុត ដោយមួយគីឡូក្រាម គឺផ្ទុកដោយបរិមាណក្តៅ ត្រឹមតែ ២២០-២៥០កាឡូរីប៉ុណ្ណោះ ។ប៉ុន្តែសម្បូរទៅដោយជីវជាតិ A, B1,B2 និង C ដែលអាចបំប៉នសុខភាព ជាពិសេស សម្រាប់ អ្នកនាងកញ្ញាដែលចង់អោយរាងកាយស្គមស្រស់ស្អាត
pescambodia នៅម៉ោង 10:03 PM No comments:
Share

Wednesday, February 26, 2014

​ផ្សិត​ខ្មៅ​ ឆា​ស៊ី​អ៊ី​វ​


គ្រឿងផ្សំ
ស្ករស ប្រេងឆា ទឹកស៊ីអ៊ីវ ផ្សិតក្រៀម

វិធីធ្វើ
១-​ ផ្សិត​ខ្មៅ​ (​ផ្សិត​ចិន​)​ ២០​ផ្សិត​,​ ស្ករស​ ៣​ស្លាបព្រា​បាយ​ ,​ ទឹកស៊ីអ៊ីវ​ ៣/៤​ពែង​ ,​ ទឹក​ត្រាំ​ផ្សិត​ខ្មៅ​ ១​ពែង​ ,​ ប្រេងឆា​ ២​ពែង​
២-​ ជ្រើស​យក​ផ្សិត​ខ្មៅ​ធំៗ​ ត្រាំ​ទឹក​ទុក​ចោល​មួយ​យប់​ ច្របាច់​ទឹក​ចេញ​ ទុក​អោយ​ស្រស់ទឹក​ ។​
៣-​ ដាក់​ប្រេងឆា​ ដែល​បំពង​ចេញ​ខ្លះ​ ទុក​អោយ​នៅ​សល់​ជាប់​ខ្ទះ​ ប្រមាណ​២​ស្លាបព្រា​បាយ​
៤-​ ផ្សំ​រសជាតិ​ដោយ​ទឹកស៊ីអ៊ីវ​ ស្ករស​ ទឹក​ត្រាំ​ផ្សិត​ ។​ឆា​រហូត​ដល់​ស្ងួត​ទឹក​ អោយ​រសជាតិ​ចូល​ក្នុង​សាច់​ផ្សិត​ល្អ​ ស្រួលបួល​ ជា​ការ​ស្រេច​ ។​
pescambodia នៅម៉ោង 12:51 AM No comments:
Share

​ត្រី​ឆ្ពិន​ចំហុយ​ខ្ទឹម​ទោល​


គ្រឿងផ្សំ
ត្រី ម្ទេស ស្ករស អំបិល ប្រេងឆា ខ្ទឹមស បីចេង ស្រា ទឹកស៊ីអ៊ីវ

វិធីធ្វើ
១​ -​ ត្រី​ឆ្ពិន​ ទម្ងន់​៥០០​ក្រាម​ ,​ ខ្ទឹមស​ជ្រក់​ ៣០​មើម​ ,​ ម្ទេសដៃនាង​ក្រហម​ ហាន់​បណ្តោយ​វែងៗ​ ២​គ្រាប់​ ,​ ស្ករស​ កន្លះ​ស្លាបព្រា​កាហ្វេ​ ,​ អំបិល​ម៉ដ្ឋ​ កន្លះ​ស្លាបព្រា​កាហ្វេ​ ,​ ប៊ី​ចេ​ង​បន្តិច​ ,​ ទឹកស៊ីអ៊ីវ​ ២​ស្លាបព្រា​បាយ​ ,​ ស្រា​ ស​ ១​ស្លាបព្រា​បាយ​ ,​ ទឹក​ខ្ទឹម​ជ្រក់​ ១​ស្លាបព្រា​បាយ​ ប្រេងឆា​ ឬ​ខ្លាញ់​២​ពែង​ ។​
២​ -​ ធ្វើ​ត្រី​ វះ​ពោះ​យក​ពោះវៀន​ គ្រឿងក្នុង​ចេញ​ លាង​អោយ​ស្អាត​ ទុក​អោយ​ស្រស់ទឹក​
៣-​ ដាក់​ខ្លាញ់​ក្នុង​ខ្ទះ​ បើកភ្លើង​អោយ​ក្តៅ​ ចៀនត្រី​អោយ​ឡើង​ពណ៌​លឿង​ ដាក់​ក​ញ្ផ្រែ​ង​ទុក​អោយ​ស្រស់​ខ្លាញ់​
៤-​ ដាក់​ត្រី​ក្នុង​ចាន​សម្រាប់​ចំហុយ​ ដាក់​ខ្ទឹម​ជ្រក់​ -​ខ្ទឹម​ ស​ ទឹក​ខ្ទឹម​ជ្រក់​ អំបិល​ ស្ករស​ ទឹកស៊ីអ៊ីវ​ ប៊ី​ចេ​ង​ កូរ​អោយ​ចូល​គ្នា​ ស្រោច​ពីលើ​ត្រី​ រោយ​ម្ទេសដៃនាង​ ។​បន្ទាប់​មក​ យក​ទៅ​ចំហុយ​ក្នុង​ ទឹក​ពុះ​ ប្រមាណ​ ១៥​នាទី​ រួច​ពន្លត់ភ្លើង​ លើក​មក​ទទួលទាន​ ៕
pescambodia នៅម៉ោង 12:46 AM No comments:
Share

Tuesday, February 25, 2014

ការី​ខៀវ​


គ្រឿងផ្សំ
គោ ម្ទេស ម្ទេសប្លោក ស្លឹកក្រូចសើច ជីនាងវង ត្រប់ ម្ទេសហាវៃ ដូង ស្ករស អំបិល ទឹកត្រី ម្រេច

វិធីធ្វើ
១-​ បរិមាណ​មនុស្ស​ ២​នាក់​ ,​ រយៈពេល​ចម្អិន​ ១០​នាទី​
២-​ សាច់​គោ​ ២​ខាំ​ (​លោក​អ្នក​អាច​ធ្វើ​ជាមួយ​សាច់​អ្វី​ ក៏​បាន​តាម​ការ​ចូល​ចិត្ត​)​ ,​ គ្រឿងការី​ខៀវ​ ៥០​ក្រាម​ ,​ ត្រប់​ពុត​ញ​ង​ ៣​ក្រាម​ ,​ ជី​នាងវង​ ២​មែក​ ,​ ម្ទេសហាវៃ​ ២​ក្រាម​ ,​ ម្ទេស​ប្លោក​ទុំ​ ២​ផ្លែ​ ,​ ម្ទេស​ហិ​រ​ ៥​គ្រាប់​,​ ស្លឹក​ក្រូចសើច​ ៥​សន្លឹក​
​ ទឹកត្រី​ ២​ស្លាបព្រា​កាហ្វេ​ ,​ អំបិល​ ១​ស្លាបព្រា​កាហ្វេ​ ,​ ស្ករស​ ៣​ស្លាបព្រា​កាហ្វេ​ ,​ ម្រេច​ ១​ស្លាបព្រា​កាហ្វេ​ ,​ ខ្ទះ​ដូង​ កន្លះ​កូនចាន​ ,​
៣-​ សាច់​គោ​លាង​ទឹក​ រួច​ហាន់​ជា​ចំណិត​ស្តើងៗ​ ,​ ម្ទេសហាវៃ​ និង​ម្ទេស​ប្លោក​ទុំ​ លាង​ទឹក​រួច​ហាន់​ជា​ចំណិតៗ​,​ ស្លឹក​ក្រូចសើច​ និង​ត្រប់​ពុត​ញ​ង​ លាង​ទឹក​អោយ​ស្អាត​ទុក​មួយអន្លើ​
៤-​ ដាក់​ខ្ទះ​លើ​ភ្លើង​អោយ​ក្តៅ​ រួច​ចាក់​ខ្ទិះដូង​ចូល​ -​ ចាក់​គ្រឿងការី​ចូល​គ្នា​ ឆា​អោយ​ឡើង​ឈ្ងុ​ញ​ ទុក​រយៈពេល​ ២​នាទី​ -​ ដាក់​សាច់​ចូល​ ហើយ​ឆា​ចូល​ច្របល់​ជាមួយ​គ្រឿងការី​
៥-​ ចាក់​បន្លែ​ ដូច​ជា​ត្រប់​ពុត​ញ​ង​ ស្លឹក​ក្រូចសើច​ ម្ទេស​ខៀវ​ និង​ម្ទេស​ប្លោក​ក្រហម​ដែល​បាន​ហាន់​រួច​ឆា​ ច្របល់​ចូល​គ្នា​
៦-​ ចាក់​គ្រឿងផ្សំ​រសជាតិ​ចូល​ ឆា​ច្របល់​ចូល​គ្នា​ ទុក​រយៈពេល​ ១០​នាទី​ ទើប​ដាក់ចុះ​ជា​ការ​ស្រេច​ ។​
pescambodia នៅម៉ោង 10:17 PM No comments:
Share

មីឆា​ពង​ទា​ សាច់ក្រក​


គ្រឿងផ្សំ
សាច់ក្រក ការ៉ុត ខាត់ណា ប្រេងឆា ទឹកស៊ីអ៊ីវ ពងទា មី

វិធីធ្វើ
​១-​ មី​កញ្ចប់​ ១​កញ្ចប់​ ,​ ស៊ុតមាន់​ឬ​ទា​ ១​គ្រាប់​ ,​ ប្រេងឆា​ ១​ស្លាបព្រា​បាយ​ ,​ ដើម​ខាត់ណា​ ហាន់​បញ្ឆិតៗ​ ២​ដើម​,​ ការ៉ុត​ហាន់​ស្តើង​វែងៗ​ ១/៤​ពែង​ ,​ សាច់ក្រក​ហាន់​បញ្ឆិតៗ​ ២​ដុំ​ ,​ ទឹកម្ទេស​ ១​ស្លាបព្រា​បាយ​,​ ទឹកស៊ីអ៊ីវ​ ១/២​ស្លាបព្រា​បាយ​
២-​ ស្រុស​មី​អោយ​ឆ្អិន​ ស្រង់​ឡើង​អោយ​ស្រស់ទឹក​
៣-​ គោះ​ស៊ុតមាន់​ឬ​ទា​ ដាក់​ចាន​ផ្សំ​ទឹកស៊ីអ៊ីវ​ ទឹកម្ទេស​ វាយ​អោយ​ចូល​គ្នា​អោយ​សព្វ​
៤-​ ដាក់​ដើម​ខាត់ណា​ ការ៉ុត​ សាច់ក្រក​ រួច​ដាក់​មី​ចូល​ទៅ​ កូរ​ចូល​គ្នា​អោយ​សព្វ​ម្តងទៀត​
៥-​ ដាក់​ខ្ទះ​លើ​ភ្លើង​ ចាក់​ប្រេងឆា​ចូល​អោយ​ក្តៅ​ ឆា​អោយ​លឿង​ទាំង​សងខាង​ ដួស​ឡើង​ រោយ​ម្រេច​ រោយ​ជី​វ៉ាន់ស៊ុយ​ (​បើ​ចូល​ចិត្ត​)​ទទួលទាន​ទាន់​ក្តៅៗ​ ៕
pescambodia នៅម៉ោង 10:14 PM No comments:
Share

សាច់ក្រកដាក់គល់ស្លឹកគ្រៃ


គ្រឿងផ្សំ
គោ ជ្រូក អំបិល គល់ស្លឹកគ្រៃ ខ្ទឹមស

វិធីធ្វើ
១- សាច់ជាប់ខ្លាញ់ (សាច់ជ្រូក ឬសាច់គោ) ១គីឡូក្រាម, ពោះវៀនជ្រូក ១គីឡូក្រាម និងបាយដំណើបចំហុយ ១ចាន , មើមខ្ទឹម ៧-១០មើម និងគល់ស្លឹកគ្រៃហាន់ស្តើងៗ ៥គល់ ,អំបិលម៉ត់ ២ស្លាបព្រាបាយ
២- លាងសាច់អោយស្អាត រួចហាន់អោយស្តើងៗ យកទៅកិនជាមួយនឹងមើមខ្ទឹម គល់ស្លឹកគ្រៃ អំបិលអោយម៉ដុ្ឋ
៣- លាងអង្ករដំណើបអោយស្អាត ហើយយកទៅចំហុយអោយឆ្អិន បុកអោយល្អិត ហើយយកច្របល់ជាមួយសាច់កិន
៣- យកសាច់ ដែលច្របល់សព្ចហើយនោះ មកញាត់បញ្ចូលក្នុងពោះវៀនខ្ចី តែកុំអោយណែនពេក បន្តាប់មកចងវាជាកង់ៗ ប្រវែង៣ធ្នាប់ ប្រើម្ផុលចាក់ទំលុះអោយខ្យល់ចេញអោយអស់ ហើយយកទៅសំដិលថ្ងៃ ១ថ្ងៃ បើចង់អោយជូរបន្តិចទុកដល់ ២ថ្ងៃ ក៏បានដែរ ។
៤​- ក្រោយមកយកទៅចៀន ឬបំពងឬអាំងអាំងដោយភ្លើងតិចៗ ទទួលទានជាមួយ នឹងម្ទេសខ្ទឹម និងខ្ញីខ្ខីៗ​
pescambodia នៅម៉ោង 10:07 PM No comments:
Share

សា​ច់ស្រស់ទឹក


គ្រឿងផ្សំ
គោ ជ្រូក ម្ទេស ជីអង្កាម ក្រូចឆ្មារ ទឹកត្រី ខ្ទឹមក្រហម ទឹកស៊ីអ៊ីវ

វិធីធ្វើ
១- សាច់ជាប់ខ្លាញ់ (សាច់ជ្រូក ឬសាច់គោ)​២០០ក្រាម, ម្ទេសម៉ដ្ឋ ២ស្លាបព្រាកាហ្វេ, អង្ករលីងបុកម៉ដ្ឋ ១ស្លាបព្រាបាយ, ខ្ទឹមក្រហមហាន់ទទឹងស្តើងៗ (លីង) ១ស្លាបព្រាបាយ, ស្លឹកជីរអង្កាម ១/២ចានចង្កឹះ ​,ទឹកស៊ីអ៊ីវ ១/២ស្លាបព្រាបាយ, ទឹកត្រី​ ១/២ស្លាបព្រាបាយ​, ទឹកក្រូចឆ្មារ ២ស្លាបព្រាបាយ
២- លាងសាច់អោយស្អាត ពន្លះសាច់កម្រាសប្រហែល ១ស.ម​ប្រឡាក់ទឹកស៊ីអ៊ីវ ផ្អាប់ទុកប្រហែល ១ម៉ោងសិន
៣- អាំងសាច់ប្រឡាក់ លើចង្រ្កានធ្យូង ដោយប្រើភ្លើងខ្លាំង សាច់ឆ្អិនតែផ្នែកខាងក្រៅ ត្រឡប់ម្ខាងទៀត ល្មមតែធ្វើអោយសាច់ឆ្អិនម្ខាងទៀត ហើយស្រក់ទឹកឡើងឈ្ងុយ លើកចេញ
៤- ហាន់សាច់ជាចំណិតៗ ល្មមមាត់ ប្រឡាក់ទឹកត្រី ទឹកក្រូចឆ្មារ ម្ទេសម៉ដ្ឋ អង្ករលីង ខ្ទឹមលីង ជីរអង្កាម ទទួលទាននឹងបន្លែស្រស់ដូចជា ស្ពៃក្តោប សណ្តែកកួរ ត្រកួនឈ្លក់ទឹក ស្ពៃក្រញាញ់ ស្លឹកល្ងៀង និងបន្លែផ្សេងៗទៀត តាមចំណង់ចំណូលចិត្ត ។
pescambodia នៅម៉ោង 10:05 PM No comments:
Share

ខ្លាយំ


គ្រឿងផ្សំ
គោ ម្ទេស ក្រូចឆ្មារ ទឹកត្រី ខ្ទឹមក្រហម ទឹកស៊ីអ៊ីវ

វិធីធ្វើ
១- សាច់គោជាប់ខ្លាញ់ ៣០០ក្រាម, ទឹកស៊ីអ៊ីវ ១ស្លាបព្រាបាយ, ទឹកត្រី ១ស្លាបព្រាកាហ្វេ
២- លាងសាច់អោយស្អាត រួចពន្លះវាប្រមាណ ១ស.ម​ ប្រឡាក់ទឹកស៊ីអ៊ីវ ទឹកត្រី ទុកផ្អាប់ ១-២ម៉ោង
៣- ទើបយកទៅអាំអលើចង្រ្កានធ្យូង ដោយប្រើភ្លើងតិចៗ ល្មមដល់ឆ្អិនរហូតឡើងក្លិនឈ្ងុយ ហើយទើបហាន់ជាចំណិតស្តើងៗ ល្មមមាត់សំរាប់ទទួលទាន ជាមួយទឹកជ្រលក់

កំណត់សំគាល់ផ្សេងៗ
គ្រឿងផ្សំទឹកជ្រលក់
ម្ទេសម៉ដ្ឋ ១ស្លាបព្រាកាហ្វេ - អង្ករលីង (បុកអោយម៉ដ្ឋ)​ ១​ ស្លាបព្រាកាហ្វេ , ខ្ទឹមក្រហមហាន់ល្អិត ១​ ស្លាបព្រាកាហ្វេ, ទឹកត្រី​ ៣ស្លាបព្រាបាយ, ទឹកក្រូចឆ្មារ ២​ ស្លាបព្រាបាយ
លាយគ្រឿងទាំងអស់ចូលគ្នាជាការស្រេច
pescambodia នៅម៉ោង 10:00 PM No comments:
Share

ភ្លៅមាន់បំពងល្ងស


គ្រឿងផ្សំ
មាន់ ខ្ញី អំបិល ពងមាន់ ម្រេច ស្រា ពងទា

វិធីធ្វើ
១- ពងមាន់ ឬពងទា(គោះយកតែពងស) ,ភ្លៅមាន់២ភ្លៅ និងល្ងស ១ពែង, ខ្ញី១ដុំតូច និងស្រា ១ស្លាបព្រាកាហ្វេ, ម្រេចម៉ដ្ឋ ១/៤ស្លាបព្រាកាហ្វេ និងអំបិល​ ១/២ស្លាបព្រាកាហ្វេ, ម្សៅស៊ុប ១/២ស្លាបព្រាកាហ្វេ និងម្សៅឆា ៣ស្លាបព្រាបាយ
២- ភ្លៅមាន់ត្រូវភ្លឿយយកឆ្អឹងចេញ ហើយភ្លៅមាន់នីមួយៗ ត្រូវកាប់ជា ៤ដុំ ខ្ញីត្រូវហាន់ជាបន្ទះស្តើងៗ
៣- ដុំភ្លៅមាន់ត្រូវចាក់ចូលចាន ដោយលាយជាមួយនិងខ្ញី , ស្រា, អំបិល ,ម្សៅស៊ុប, ម្រេចម៉ដ្ឋ និងម្សៅឆា ដោយច្របល់ប្រឡាក់អោយចូលជាតិ និងផ្អាប់ទុក កន្លះម៉ោង ទើបស្រង់ខ្ញីចេញ
៤- ដុំភ្លៅមាន់ដែលប្រឡាក់គ្រឿងចូលហើយ ត្រូវផ្តិតនឹងទឹកពងមាន់​ ឬទា​ ស បន្ទាប់មកត្រូវរោយល្ងសពីលើ អោយសព្វសាច់
៥- ចាក់ខ្លាញ់ ឬប្រេងឆាក្នុងខ្ទះ (បរិមាណគឺត្រូវប៉ាន់ស្មាន ពេលបំពងត្រូវអោយលិចសាច់) រង់ចាំខ្លាញ់ក្តៅហ៊ុយផ្សែង រួចចាក់ដុំភ្លៅមាន់ចូល ទៅបំពងរហូតទាល់តែឆ្អិនឡើងពណ៌ពងកន្លាត ទើបស្រង់ចេញ
pescambodia នៅម៉ោង 9:56 PM No comments:
Share

សាច់ចំឡកជ្រូក បំពងទឹកត្រីជូរ


គ្រឿងផ្សំ
សាច់ចំឡកជ្រូក

វិធីធ្វើ
១- សាច់ចំឡកជ្រូក ១៥០ក្រាម និងជីវ៉ាន់ស៊ុយ ៣០ក្រាម, ខ្ទឹមក្រហម (ខ្ទឹមស)ចិញ្ច្រាំ ២០ក្រាម, ម្ទេសបុកក្រៀម ១០ក្រាម និងអំបិល ៥ក្រាម , ក្រូចឆ្មារ ២ផ្លែធំ និងប្រេងអូលីវ ១០ក្រាម ,ម្សៅមី បន្តិចបន្តួច
២- ដាក់កម្តៅខ្ទះអោយក្តៅ ដាក់ប្រេងអូលីវក្នុងខ្ទះល្មម ហើយហាន់សាច់ចំឡកជាចំណិតៗប្រហែល ៣ចំណិត រួចនាំយកមកជ្រលក់ម្សៅមីអោយជោកសាច់ជ្រូក
៣- យកសាច់ជ្រូកដាក់ក្នុងខ្ទះ បំពងអោយឆ្អិនឡើងក្រហម ហើយដួសដាក់ចាន
៤- យកប្រេងអូលីវដែលនៅសល់ ដាក់ឆាជាមួយទឹកត្រីជូរ (គ្រឿងផ្សំទឹកត្រីទាំងខ្ទឹមក្រហម ម្ទេស អំបិល ទឹកក្រូចឆ្មារ) មួយសន្ទះរួចហើយ ដួសទឹកត្រីជូរដាក់ស្រោចពីលើសាច់ចំឡកបំពងនោះ
៥- ចាត់ចែងដាក់បន្លែ តុបតែងលើចាន ដូចជាបន្លែត្រសក់ សាលាដ និងដំឡូងបារាំងស្ងោរទុកជាការស្រេច ៕

កំណត់សំគាល់ផ្សេងៗ
ម្ហូប (សាច់ចំឡកជ្រូកបំពងទឹកត្រីជូរ) នេះជាអាហារដែលមានរសជាតិឈ្ងុយឆ្ងាញ់ ហើយមានសារប្រយោជន៍យ៉ាងច្រើន ដល់សុខភាពរាងកាយ ពីព្រោះសាច់ចំឡកជ្រូកសម្បូរទៅដោយជាតិប្រូតេអ៊ីន ។រីឯរសជាតិទឹកត្រីជូរដែលផ្សំពីខ្ទឹមក្រហម (ខ្ទឹមសក៏បាន) និងម្ទេសបុក​គឺសុទ្ឋតែមានគុណសម្បត្តិជួយរំលាយអាហារ ទ្រទ្រង់ប្រព័ន្ឋរំលាយអាហារ
pescambodia នៅម៉ោង 9:53 PM No comments:
Share

មាន់ដុតចំបើង


គ្រឿងផ្សំ
មាន់ ជីវ៉ាន់ស៊ុយ អំបិល គល់ស្លឹកគ្រៃ ខ្ទឹមស ទឹកត្រី ម្រេច

វិធីធ្វើ
១- មាន់ស្រែទម្ងន់ប្រហែល ១គ.ក្រ ១ក្បាល,មើមខ្ទឹម ៥កំពិស និងឬសជីរវ៉ាន់ស៊ុយ ៥ដើម , គល់ស្លឹកគ្រៃដំបំបែក ៣-៤គល់ និងម្រេចគ្រាប់ ១០គ្រាប់, អំបិលម៉ដ្ឋ ១ស្លាបព្រាកាហ្វ និងទឹកត្រី ២ស្លាបព្រាបាយ
២- បុកមើមខ្ទឹម ឬសជីវ៉ាន់ស៊ុយ អំបិល និងម្រេចចូលគ្នាអោយល្អិត
៣- លាងមាន់ យកគ្រឿងក្នុងចេញអោយស្អាត
៤- យកមាន់មកប្រឡាក់គ្រឿងដែល បុកហើយលាយជាមួយទឹកត្រីអោយសព្វទាំងក្នុងទាំងក្រៅ រួចយកគល់ស្លឹកគ្រៃ មកឆ្មួលញ៉ុកចូលក្នុងខ្លួនមាន់ ហើយដេរភ្ផិតអោយស្អាត ។
៥- វិធីដុតយកឈើមកដោតមាន់ ដោយបន្សល់ចុងម្ខាងសំរាប់ដោតទៅនឹងដី ហើយយកសំបកប៉ោតមកគ្របពីលើ ទើបយកចំបើងមកគរលើសំបកប៉ោតអោយលិចទៀត ហើយសឹមដុតចំបើង អោយឆេះទ្រលោមឡើងលិចប៉ោតនោះ ប្រហែលជា១៥ទៅ ២០នាទីចាំលើកសំបកប៉ោតចេញ
៦- ពេលនោះមាន់ឆ្អិនល្អ ហើយដាក់ចាន ទទួលទានជាការស្រេច
pescambodia នៅម៉ោង 9:42 PM No comments:
Share

ក្តាមសេះចំហុយលាយទឹកឃ្មុំ


គ្រឿងផ្សំ
ក្តាម ខ្ញី ម្ទេស ស្លឹកខ្ទឹម ស្រា ទឹកស៊ីអ៊ីវ ប្រេងល្ង

វិធីធ្វើ
១- ក្តាមសេះ២ ឬ៣ ១២០០ក្រាម , ខ្ញីម៉ដ្ឋ ៨០ក្រាម , ដើមខ្ទឹម ១៦០ក្រាម, ម្ទេសទុំ ២ផ្លែ
២- ទឹកឃ្មុំ ៤ស្លាបព្រាបាយ , ទឹកស៊ីអ៊ីវ ២ស្លាបព្រាកន្លះ , ស្រា ២ស្លាបព្រាកន្លះ, ប្រេងល្ង ១ស្លាបព្រាកាហ្វេ
៣- ក្តាមសេះបកស្នូក យកស្រកីចេញ និងលាងទឹកអោយស្អាត កាត់ជាដុំៗដាក់ចំហុយអោយឆ្អិន ទើបស្រង់ចេញទុកប្រើការ
៤- ដាក់ខ្លាញ់ ឬប្រេងឆា ៣ស្លាបព្រាបាយចូលក្នុងខ្ទះ ។រង់ចាំខ្ទះក្តៅហុយផ្សែងទើបចាក់ខ្ញីម៉ដ្ឋចូលបំពង បន្ទាប់មកចាក់ក្តាមសេះឆ្អិនស្រាប់ចូលក្នុងខ្ទះ ឆាត្រឡប់ចុះឡើងមួយស្របក់
៥- ចាក់ដើមខ្ទឹម (កាត់ជាកង់ៗ) និងគ្រឿងផ្សំរសជាតិ និងម្ទេសទុំចូលឆាត្រឡប់អោយសព្វ ទើបគ្របខ្ទះអោយជិត ហើយរំងាស់ប្រហែល ៥-៦នាទី រហូតទាល់តែចូលជាតិគ្នា រួចស្រង់ដាក់ចានទុកជាការស្រេច ៕
pescambodia នៅម៉ោង 9:38 PM No comments:
Share

ផ្អកត្រីចៀន


គ្រឿងផ្សំ
ត្រី ម្ទេស អំបិល ក្រូចឆ្មារ ប្រេងឆា ខ្ទឹមក្រហម

វិធីធ្វើ
១- ត្រីរ៉ស់តូចល្មម ៣-៤ក្បាល, អង្ករលីង (បុកអោយម៉ដ្ឋ) ៣ស្លាបព្រាបាយ, ម្ទេសខ្មំាងហាន់ ៤គ្រាប់, មើមខ្ទឹមក្រហមហាន់ទទឹងៗ ៣មើម, អំបិលម៉ដ្ឋ ២ស្លាបព្រាបាយ,​ក្រូចឆ្មារ ១ផ្លែ , ប្រេងឬខ្លាញ់សំរាប់ចៀន
២- ធ្វើស្រកាត្រី វះពោះយកពោះវៀនចេញ រួចកាត់ក្បាលចោល លាងទឹកអោយស្អាត ទុកអោយស្រស់ទឹក
៣- ប្រឡាក់ត្រីនិងអំបិល រួចផ្អាប់ទុកប្រហែល ១០ថ្ងៃ
៤- យកត្រីប្រឡាក់មកប្រឡាក់អង្ករលីង ហើយផ្អាប់ទុកប្រហែល៥ថ្ងៃ
៥- ចៀនផ្អកត្រី រហូតដល់ក្រៀមឆ្អិនល្អហើយ ច្របាច់ក្រូចឆ្មារពីលើអោយសព្វ បន្ទាប់មកដាក់ខ្ទឹមក្រហម ម្ទេសពីលើជាការស្រេច ៕
pescambodia នៅម៉ោង 9:35 PM No comments:
Share

ភ្លាកំពិសស្រស់


គ្រឿងផ្សំ
កំពិស ម្ទេស ស្លឹកខ្ទឹម ក្រូចឆ្មារ ទឹកត្រី

វិធីធ្វើ
១- កំពិសស្រស់ ២០០ក្រាម, ដើមខ្ទឹមហាន់ ៣ស្លាបព្រាបាយ, ជីរបារាំងហាន់ល្អិត ២ស្លាបព្រាបាយ, ម្ទេសម៉ដ្ឋ ២ស្លាបព្រាកាហ្វេ, ទឹកត្រី ១ស្លាបព្រាបាយ, ទឹកក្រូចឆ្មារ ២ស្លាបព្រាបាយ
២- លាងកំពិសអោយស្អាត ដាក់អោយស្រស់ទឹក
៣- យកកំពិសមកច្របល់ជាមួយទឹកក្រូចឆ្មារអោយសព្វ ទើបដាក់ម្ទេស ខ្ទឹមហាន់ ទឹកត្រី ជីរបារាំងច្របល់វាអោយចូលជាតិ ហើយដួសដាក់ចានទទួលទានជាមួយបន្លែស្រស់
pescambodia នៅម៉ោង 9:27 PM No comments:
Share

ភ្លាសមុទ្រ


គ្រឿងផ្សំ
មឹក គ្រំ បង្គា ម្ទេស ជីវ៉ាន់ស៊ុយ ខ្ទឹមបារាំង ជីអង្កាម ស្ករស គល់ស្លឹកគ្រៃ ក្រូចឆ្មារ ខ្ទឹមស ទឹកត្រី ខ្ទឹមក្រហម

វិធីធ្វើ
១- បង្គារស្រស់បកសម្បកចេញ ២០០ក្រាម, គ្រំសមុទ្រ (បក) ១០០ក្រាម និងមឹកស្រស់ ១៥០ក្រាម, ខ្ទឹមក្រហមបំពងខ្លាញ់ ៥-៦មើម, ខ្ទឹមបារាំងហាន់ស្តើងៗ ១មើម, ខ្ញីហាន់ស្តើងៗ កន្លះពែង និងស្លឹកគ្រៃហាន់កន្លះពែង , ក្ទមទេស ឬសំបួរទេស (ថុំថេត) ១០០ក្រាម , ជីរអង្កាមប្រឡេះជាសន្លឹក ១ពែង
២- ស្ករស ១-២ស្លាបព្រាបាយ និងម្ទេសខ្មាំង៥-១០គ្រាប់, ក្រូចឆ្មារ ២ផ្លែ និងខ្ទឹមស កំពិសធំៗ ៣-៥កំពិស, គល់ជីរវ៉ាន់ស៊ុយ ២-៣គល់ និងទឹកត្រី ២-៣ស្លាបព្រាបាយ
៣- យកបង្គារ មឹកទៅលាងអោយស្អាត ហើយយកទៅស្រុសទឹកក្តៅដោយមិនបាច់អោយឆ្អិនពេក
៤- គ្រំលាងដោយទឹកអំបិល ដើម្បីជួយអោយសាច់គ្រំស្អាត និងគ្មានក្លិនឆ្អាប
៥- ពេលត្រៀមគ្រំ មឹក បង្គារទាំងបីមុខរួចហើយ យកវាទៅរៀបដាក់លើចាន ដែលទ្រាប់លម្អដោយបន្លែ តាមចំណង់ចំណូលចិត្ត ដូចជាស្ពៃ សាលាដ ឬឃិនឆាយជាដើម ។ចាក់ទឹកភ្លាចូលភ្លក្សរសជាតិ អោយល្មមឆ្ងាញ់តាមចំណូលចិត្ត
៦- ដាក់គ្រឿងក្នុងរាយមុខបន្លែចូលទាំងអស់ជាការស្រេច
pescambodia នៅម៉ោង 9:22 PM No comments:
Share

ភ្លាសាច់ជ្រូក


គ្រឿងផ្សំ
ជ្រូក ម្ទេស ជីវ៉ាន់ស៊ុយ ស្លឹកខ្ទឹម ជីអង្កាម អំបិល ក្រូចឆ្មារ ទឹកត្រី មីសួរ

វិធីធ្វើ
១-សាច់ជ្រូកចិញ្រាំអោយល្អិត ២០០ក្រាម, ស្បែកជ្រូកស្ងោអោយផុយហាន់ជាសរសៃឆ្មារៗ ១០០ក្រាម, គ្រឿងក្នុងជ្រូកស្ងោរអោយឆ្អិនហាន់ស្តើងៗ​ ១០០ក្រាម, មីសួដាក់ត្រាំទឹកអោយទន់រួចហាន់អោយខ្លី ១០០ក្រាម ,ត្រយូងចេកបកសំបកខ្ចីហាន់ស្តើងៗ ១/៤ក្រាម, ដើមខ្ទឹមហាន់ទទឹងៗស្តើងៗ និងជីវ៉ាន់ស៊ុយ១មុខៗ ២ស្លាបព្រាបាយ, ស្លឹកជីអង្កាម ១/២ចានចង្កឹះ, ម្ទេសដៃនាង ឬម្ទេសចង្អលមេឃហាន់បញ្ចិតៗ ១គ្រាប់, អង្ករលីង (បុកអោយម៉ដ្ឋ) ២ស្លាបព្រាបាយ, ម្ទេសម៉ដ្ឋ ២ស្លាបព្រាកាហ្វេ, អំបិលម៉ដ្ឋ ១/៤ស្លាបព្រាកាហ្វេ, ទឹកត្រី ១ស្លាបព្រាបាយ, ទឹកក្រូចឆ្មារ ៣ស្លាបព្រាបាយ
២- ដាំខ្ទះលើភ្លើង ដាក់សាច់ទាំងអស់ចូលឆា អោយឆ្អិនរួចដាក់ចុះ
៣- ច្របល់សាច់ទាំងអស់ជាមួយ មីសួ ត្រយូងចេក ថែមគ្រឿង ទឹកត្រី អំបិល ទឹកក្រូចឆ្មារ អង្ករលីង ម្ទេសម៉ដ្ឋ ភ្លក្សមើលហើយរោយដើមខ្ទឹម ជីរវ៉ាន់ស៊ុយ ច្របល់អោយសព្វ
៤- ដួសដាក់ចានទទួលទាន រោយជីអង្កាម ម្ទេសដៃនាង ផ្អាប់ជាមួយអន្លក់ស្រស់ៗជាការស្រេច ។
pescambodia នៅម៉ោង 9:18 PM No comments:
Share

ភ្លាសាច់អាំង


គ្រឿងផ្សំ
ជ្រូក ម្ទេស ជីអង្កាម ក្រូចឆ្មារ ទឹកត្រី



វិធីធ្វើ
១-សាច់ស្រទាប់ក្នុង (សាច់សុទ្ឋ) ៣០០ក្រាម, ម្ទេសម៉ដ្ឋ ២ស្លាបព្រាកាហ្វេ, អង្ករលីង (បុកអោយម៉ដ្ឋ) ១ស្លាបព្រាបាយ, ជីអង្កាម បេះស្លឹក ១/២ចានចង្កឹះ, ទឹកត្រី ២ស្លាបព្រាបាយ, ទឹកក្រូចឆ្មារ ២ស្លាបព្រាបាយ
២- លាងសាច់អោយស្អាត ពន្លះសាច់កម្រាសប្រហែល ១ស.​ម​អាំងអោយឆ្អិនដោយប្រើ កំដៅល្មមៗបានហើយ ទើបហាន់ជាចំណិតស្តើងល្មមមាត់
៣- យកសាច់មកប្រឡាក់គ្រឿងផ្សំ ដោយម្ទេសម៉ដ្ឋ អង្ករលីង ទឹកត្រី ទឹកក្រូចឆ្មារច្របល់អោយសព្វ ហើយទើបដាក់ស្លឹកជីអង្កាមចូល
៤-រៀបចំដាក់ចាន ផ្សំដោយបន្លែស្រស់
សំគាល់ : បើមានចំណូលចិត្ត ខ្ទឹមស្រស់ ម្ទេសស្រស់ មករោយបន្ថែមពីលើទៀតក៏បាន ។
pescambodia នៅម៉ោង 9:15 PM No comments:
Share

ភ្លាសាច់សុទ្ឋ


គ្រឿងផ្សំ
គោ ម្ទេស ជីវ៉ាន់ស៊ុយ ស្លឹកខ្ទឹម ស្លឹកក្រូចសើច ជីអង្កាម អំបិល ទឹកត្រី រំដេង ខ្ទឹមក្រហម


វិធីធ្វើ
១-​សាច់គោចិញ្រ្ចាំអោយល្អិត ៣០០ក្រាម, ដើមខ្ទឹមហាន់ទទឹងស្តើងៗ និងជីរវ៉ាន់ស៊ុយ១មុខៗ ១ស្លាបព្រាបាយ, ស្លឹកជីរអង្កាម ១/២ចានចង្កឹះ ,ស្លឹកក្រូចសើចហាន់អោយល្អិត ១ស្លាបព្រាបាយ, ខ្ទឹមក្រហមហាន់ទទឹងស្តើងៗ ១ស្លាបព្រាបាយ, រំដេងបុកអោយល្អិត ១ស្លាបព្រាកាហ្វេ, ម្ទេសម៉ដ្ឋ ១-២ស្លាបព្រាកាហ្វេ, អង្ករលីង (បុកអោយម៉ដ្ឋ) ១ស្លាបព្រាបាយ, អំបិលម៉ដ្ឋ ១/២ ស្លាបព្រាកាហ្វេ , ទឹកត្រី ១ស្លាបព្រាបាយ និងទឹកក្រូចឆ្មារ ៣ស្លាបព្រាបាយ
២- លាយសាច់ជាមួយទឹកក្រូចឆ្មារ អំបិល ទឹកត្រី អង្ករលីង ម្ទេសម៉ដ្ឋច្របល់អោយសព្វ
៣- ដាក់ជីរវ៉ាន់ស៊ុយ ដើមខ្ទឹម ស្លឹកក្រូចសើច រំដេង ខ្ទឹមក្រហម ច្របល់អោយសព្វហើយដាក់ជីរអង្កាមចូល
៤- ទទួលទានជាមួយនឹង បន្លែស្រស់ ដូចជា ព្រលឹត ស្ពៃក្តោប ស្លឹកចាភ្លូ សណ្តែកកួរ ។ល។
សំគាល់ : បើចូលចិត្តល្វីង អោយដាក់ពោះខ្ចីទាំងកាកតិចៗផង ។
pescambodia នៅម៉ោង 9:10 PM No comments:
Share

​​​​​​ភ្លាឈាមស្រស់


គ្រឿងផ្សំ៖ ភ្លាសាច់សុទ្ឋ គ្រឿងផ្សំ៖ គោ, ម្ទេស, ជីវ៉ាន់ស៊ុយ, ស្លឹកខ្ទឹម, ស្លឹកក្រូចសើច, ជីអង្កាម, អំបិល, ទឹកត្រី, រំដេង, ខ្ទឹមក្រហម


វិធីធ្វើ
១- គ្រឿងក្នុងគោ (សាច់ពោះ ១០០ស្រទាប់ និងថ្លើម) ៣០០ក្រាម, ឈាមគោសុទ្ឋ (ឈាមស្រស់ៗ) ១ចានចង្កឹះ, អង្ករលីង(បុកម៉ដ្ឋ) ១ស្លាបព្រាបាយ, ម្ទេសម៉ដ្ឋ ១ស្លាបព្រាកាហ្វេ, ដើមខ្ទឹមហាន់ទទឹងស្តើងៗ ២ស្លាបព្រាបាយ, ស្លឹកជីរបារាំង ឬជីបន្លា ២គល់, ស្លឹកគ្រៃ ៦សន្លឹក, ស្លឹកជីរអង្កាម ១/២ចានចង្កឹះ, ទឹកត្រី ២ស្លាបព្រាបាយ, ទឹកក្រូចឆ្មារ ២-៣ស្លាបព្រាបាយ
២- លាងសាច់ និងគ្រឿងក្នុងអោយស្អាត រួចស្ងោអោយឆ្អិន បន្ទាប់មកហាន់ស្តើងៗ
៣- ញីស្លឹកគ្រៃ ហើយច្របាច់ច្របល់ជាមួយឈាម ប្រហែលជា ៥-១០នាទីរហូតដល់ឡើងពពុះ ដើម្បីកាត់ក្លិនឆ្អាប រួចយកស្លឹកគ្រៃចេញ
៤- ប្រឡាក់គ្រឿងក្នុង ជាមួយអង្ករលីង ម្ទេសម៉ដ្ឋ ដើមខ្ទឹម ជីបារាំង អោយសព្វ
៥- ស្រោចឈាមដែលត្រៀមទុក ពីលើគ្រឿងក្នុង ហើយគ្រឿងជូរប្រៃដោយ ទឹកត្រី ទឹកក្រូចឆ្មារសព្វ ហើយរោយជីរអង្កាមពីលើជាការស្រេច
pescambodia នៅម៉ោង 9:05 PM No comments:
Share

ភ្លាត្រីអណ្តែង​ និងស្វាយ


១. គ្រឿងផ្សំ៖
ត្រីអណ្តែង ២០០ក្រាម, ម្ទេសខ្មាំង ៤-៥ផ្លែ, ទឹកត្រីឆ្ងាញ់ ៣ ស្លាប​ព្រា​​សម្លរ, ស្ករ ២ស្លាបព្រាសម្លរ,
ខ្ទឹមក្រហម៥០ក្រាម, សណ្តែក​ដី​៣០​ក្រាម, ប្រេងឆា៣ស្លាបព្រាសម្លរ។

២. របៀប​ធ្វើ​៖
ត្រីអណ្តែងលាង និង ទឹកអំបិលឱ្យស្អាតរំអិល វះ​ពោះ​យក​ពោះវៀនចេញឱ្យអស់ ​ទុកឱ្យស្ងួតទឹក។ ដាក់ត្រីអណ្តែងចៀន​ឱ្យ​ឆ្អិនសព្វសាច់ ពល្លះយកតែសាច់ ហូត​ឆ្អឹង​ចោល​ឱ្យ​អស់​ហើយ​ចិញ្រ្ចាំឱ្យតូចៗរួចលាយច្របល់​ និង​ម្សៅ​បំពង តមក​ដាក់​ ចូលខ្ទះប្រេង កំពុង​ពុះចៀន​សាថ្មីឱ្យ​ឡើងស្រួយ​ហើយ​ដួសដាក់ចាន​កំផ្លាត។ ស្វាយ​រើស​​យកធុន​ណា ​ជូរ​ល្មមៗ​ចិត​សំបក​ចោល​លាង​ឱ្យ​ស្អាត​ហើយ​ឈូស​ជាសរសៃវែងៗ។​

សណ្តែក​ដីលីងឆ្អិនបកសំបក ខ្ទឹម​ក្រហម​បក​សំបក​ហាន់​សើ្តង​ៗ​ម្ទេស​ខ្មាំង​ចិញ្រ្ចាំ​ឱ្យម៉ត់ ​ហើយ​ដាក់​ច្របល់​ចូល​គ្នា ​លាយ​ឱ្យ​សព្វ​ហើយរោយល្បាយ នេះលើសាច់ត្រីអណ្តែងចៀន ទុកមួយ​អន្លើ។​រីឯទឹក​ត្រីត្រូវលាយ​និងស្ករលៃ​ល្មមមាត់​ហើយ​ដាក់​ប្រមាណ​ ៣នាទី ទុក​ឱ្យ​ត្រជាក់​រួច​ស្រូប​ៗ​តិច​ៗ​ឱ្យសព្វចានសាច់ត្រីអណ្តែង ជាការស្រេច។
pescambodia នៅម៉ោង 8:59 PM No comments:
Share

ភ្លាត្រីអណ្តែង


គ្រឿងផ្សំ
ត្រី ស្លឹកខ្ទឹម ស្លឹកក្រូចសើច ជីអង្កាម ក្រូចឆ្មារ ទឹកត្រី រំដេង ខ្ទឹមក្រហម អង្ករលីង

វិធីធ្វើ
១- ត្រីអណ្តែង១ក្បាល ៣០០ក្រាម, ដើមខ្ទឹមហាន៉ទទឹងស្តើងៗ ២ដើម,
ខ្ទឹមក្រហមហាន់ទទឹងស្តើងៗ ១ស្លាបព្រាបាយ, រំដេងហាន់ល្អិត ១ស្លាបព្រាកាហ្វេ, ស្លឹកជីអង្កាម ១/២ចានចង្កឹះ, ស្លឹកក្រូចសើចហាន់ល្អិត ២ស្លាបព្រាកាហ្វេ, អង្ករលីងបុកអោយល្អិត ២ស្លាបព្រាបាយ, ម្ទេសម៉ដ្ឋ ១ស្លាបព្រាកាហ្វេ, ទឹកត្រី ២ស្លាបព្រាបាយ, ទឹកក្រូចឆ្មារ ២-៣ស្លាបព្រាបាយ
២- កោសរំអិលត្រី រួចវះពោះលាងអោយស្អាត យកទៅអាំងអោយឆ្អិនល្មម ហើយបេះយកឆ្អឹងចេញរួចចញ្រ្ចាំងតិចៗ
៣- ប្រឡាក់សាច់ត្រី ដែលរួមនេះជាមួយ អង្ករលីង ម្ទេសម៉ដ្ឋ រំដេង ដើមខ្ទឹម និងស្លឹកក្រូចសើច
៤​- ថែមទឹកត្រី ទឹកក្រូចឆ្មារ ហើយរោយស្លឹកជីអង្កាម ភ្លក្សអោយល្មមតាមត្រូវការ ទទួលទានជាមួយនឹងអន្ទក់ខ្ចី ដូចជាស្ពៃក្តោប សណ្តែកកួរ និងស្លឹកជីនាងវង ។
pescambodia នៅម៉ោង 8:54 PM No comments:
Share

Tuesday, February 11, 2014

ប្រហុកគ្រឿងខ្មែរ


ប្រហុកគ្រឿងខ្មែរជាមុខម្ហូបមួយមុខ ដែលជនជាតិខ្មែរចូលចិត្តបរិ ភោគមិនថារស់នៅក្នុង ទីក្រុងរឺជនបទនិងល្បីជាមុខម្ហូបខ្មែរមានរសជាតិឆ្ងាញ់។ តើប្រហុកគ្រឿងខ្មែរដែល ជនជាតិខ្មែរ
ចូលចិត្តញ៉ាំមានគ្រឿងផ្សំមានអ្វីខ្លះ?



គ្រឿងផ្សំមានដួចជា៖

o ប្រហុកចិញ្ចាំម 
o គល់ស្លឹកគ្រៃហាន់ 
o ម្ទេស 
o សាច់ជ្រូកបីជាន់
o ស្ករស 
o ទឹកត្រី 
o អំបិល 
o ម្សៅស៊ុប 
o ពងទា 
o មឺមខ្ទឹម 
o ស្លឹកក្រូចសើច 
o រំដេង 
o ប្រេងសណ្តែក


ចំពោះរបៀបធ្វើ៖

យកសាច់ជ្រូកចិញ្ចាំម គល់ស្លឹកគ្រៃហាន់រួច ប្រហុក គោះពងទា២ទៅ៣គ្រាប់ដាក់ចូល ចិញ្ចាំមមើមខ្ទឹម ហាន់ស្លឹកក្រូចសើច
ហាន់រំដេង និងម្ទេស បង់អំបិលបន្តិច និងដាក់ស្ករស ច្របល់ចូលគ្នាអោយសព្វរួចសឹមដាក់រីងក្នុងខ្ទះ ជាការស្រេច ៕
pescambodia នៅម៉ោង 12:36 AM No comments:
Share

Friday, February 7, 2014

សម្លកកូរ


គ្រឿងផ្សំ

ឆ្អឹង​ជំនី​ជ្រូក ឬ​សាច់​មាន់ ល្ហុង ល្ពៅ ចេក​ខ្ចី ត្រប់​ពុត​ញង ត្រប់​វែង ស្លឹក​ម្រុំ ស្លឹក​បាស ឬ​ស្លឹក​អង្គាដី គល់​ស្លឹក​គ្រី រំដេង រមៀត សំបក ឬ​ស្លឹក​ក្រូច​សើច ខ្ទឹម​ស អំបិល ប្រហុក ទឹក​ត្រី ស្ករ ប៊ីចេង អង្ករ​លីង​បុក​ឲ្យ​ម៉ដ្ឋ។

វិធីធ្វើ

ឆ្អឹង​ជំនី​ជ្រូក ឬ​សាច់​មាន់​កាប់​ជា​ដុំ​តូចៗ​ល្មម​ទុក​
ប្រើ​ការ។ គល់​ស្លឹក​គ្រៃ រំដេង រមៀត សំបក​ក្រូច​សើច ខ្ទឹម​ស បុក​ចូល​គ្នា​ឲ្យ​ម៉ដ្ឋ។ ប្រហុក​យក​មក​ចិញ្ច្រាំ​ឲ្យ​ម៉ដ្ឋ។
យក​ឆ្នាំង​ដាក់​លើ​ចង្រ្កាន រួច​ដាក់​ខ្លាញ់ ឬ​ប្រេង​ឆា​ទុក​ឲ្យ​ក្តៅ ទើប​ដាក់​ប្រហុក និង​គ្រឿង​ចូល រួច​កូរ​រហូត​មាន​ក្លិន​ឈ្ងុយ បង់​សាច់​ចូល​រួច​កូរ​ជាមួយ​គ្រឿង​ឲ្យ​សព្វ ចាក់​ទឹក​បន្តិច​រំងាស់​ឲ្យ​ជិត​ផុយ ទើប​ដាក់​បន្លែ​គ្រប់​មុខ​ចូល​កូរ​ឲ្យ​សព្វ ថែម​ទឹក រួច​ដាក់​អង្ករ​លីង​ចូល រំងាស់​ឲ្យ​ផុយ​បន្លែ ទើប​ចាក់​ទឹក​ត្រី
អំបិល ស្ករ ម៉្សៅ​ស៊ុប ភ្លក់​មើល​ឲ្យ​ល្មម រួច​បង់​ស្លឹក​ម្រុំ អង្គាដី ឬ​ស្លឹក​បាស​ចូល ទុក​ប្រហែល ១ ឬ ២ នាទី​ជា​ការ​ស្រេច៕
pescambodia នៅម៉ោង 4:47 AM No comments:
Share

សង្វាក់អាំងទឹកត្រីផ្អែម – Sangvak Aing Tek Trey Paem​



សង្វាក់ ឬ ណែមត្រី គឺជាអាហារពេញ​និយមប្រចាំ​ខេត្តបាត់ដំបង។​ ​ណែមត្រីធ្វើពី សាច់ត្រីស្រស់​បុកលាយ គ្នាជាមួយ រំដេង, ខ្ទឹមស, អំបិល, ស្ក  និង​មានដាក់​ ម្ទេសបង្កប់ រួចហើយយកទៅខ្ទប់ស្លឹកចេក បង្អាប់ទុករយះ ពេល២ថ្ងៃ ។ ពេលណែមត្រីជូរ គេយកវាទៅ អាំង ហើយញាំជាមួយនំបញ្ចុក, បន្លែ, ​ជី​គ្រប់មុខ​ និង​ជ្រលក់ជាមួយ ទឹកត្រីផ្អែម​ដែល​គេផ្សំ​ពីស្ក, ទឹកខ្មេះ ឬ ក្រូចឆ្មា, ខ្ទឹមស​និងម្ទេស។​​ អាហារនេះ អ្នកបាត់ដំបងតែងតែញាំពេលព្រឹក និង​
ពេលរសៀល។ បើសិនបងប្អូនមិនធ្លាប់បានញាំទេ ពេលមកលេងខេត្តបាត់ដំបងកុំភ្លេចសាកណា ធានាថាមិនខកបំណងឡើយ។

Fermented Fish (Naem Trey) is a unique to Battambang province and is very popular here. Made out of raw fish flesh, galangal, garlic, salt,  sugar and hot chilly and wrapped with banana leaf,
this mixture is then fermented for 2 days.

After the fermentation process, it is grilled before being consumed with rice noodle, fresh vegetables and herbs. The accompanying sweet sour dip is made from sugar, vinegar/lime juice, garlic and hot chilly pepper and it is usually served at breakfast and brunch.


 From httpcambodia-darithtintin.blogspot.com
pescambodia នៅម៉ោង 12:25 AM No comments:
Share

Monday, February 3, 2014

បង្គាបំពង



គ្រឿងផ្សំ
បង្គាស្រស់ ៦៤០ ក្រាម អំបិល ម្រេច និងទឹកប៉េងបោះខាប់ មួយមុខៗ ១ ស្លាបព្រាបាយ ខ្លាញ់ ២ ពែង និង ជីវ៉ាន់ស៊ុយ ១ ដើម។

គ្រឿងផ្សំរសជាតិ
ម្រេច​ម៉ដ្ឋ​បន្តិច​បន្តួច ស្រា និងម្សៅ​ពោត មួយមុខៗ ១ ស្លាបព្រាកាហ្វេ។

វិធីធ្វើ
១- ឆូត​ខ្នង​បង្គា​យក​អាចម៍​ចេញ លាង​ទឹក​ឱ្យ​ស្អាត និង​កាត់​ព្រុយ​ចេញ។ បន្ទាប់មកដាក់​ច្របល់​ចូល​ជាមួយ​នឹង​ម្រេច​ម៉ដ្ឋ និង​ស្រា​ដោយ​ផ្អាប់​ទុក​មួយ​សន្ទុះ ទើប​ដាក់​ច្របល់​ចូល​ជាមួយ​នឹង​ម្សៅ​ពោត។
២- ដាក់​ខ្លាញ់​ក្នុង​ខ្ទះ រង់ចាំ​ខ្ទះ​ក្តៅ​ហុយ​ផ្សែង ទើប​ចាក់​បង្គា​ចូល​ទៅ​បំពង​រហូត​ប្រែ​ពណ៌​ក្រហម ហើយ​ស្រង់​ចេញ និង​រោយ​ជីវ៉ាន់ស៊ុយ​ពីលើ​ទុក​ជា​ការ​ស្រេច។ រីឯ​អំបិល ម្រេច និង​ទឹក​ប៉េងបោះ​ខាប់ សម្រាប់​ធ្វើ​ជា​គ្រឿង​ទឹក​ជ្រលក់​ផ្ទាប់​ជាមួយ​នឹង​បង្គា​បំពង។
pescambodia នៅម៉ោង 6:50 PM No comments:
Share

ស្ងោរមាន់​ដូងទុំ



គ្រឿង​ផ្សំ
មាន់១ក្បាល ដូងទុំមួយ និង​ការ៉ុត ២ផ្លែ ឯ​គ្រឿង​ផ្សំ​រស​ជាតិ​មាន​ដូចជា អំបិល ១ស្លាបព្រាកាហ្វេ និង​ដុំស៊ុបខ្នរ ១ដុំ។

វិធីធ្វើ
ដំបូង យើង​យក​មាន់​មក​លាងឱ្យ​ស្អាត​ដាក់​ស្រុះ​ក្នុង​ទឹក​ក្ដៅ ​ហើយ​កោស​សម្បក​ការ៉ុត​ចេញ​លាង​ទឹកឱ្យ​ស្អាត កាត់​ជា​ដុំ​ធំ​ៗ និង​យក​សាច់​ដូង​ទុំ​ហាន់​ជា​បន្ទះ​ធំ​ៗ​ទុក។ បន្ទាប់​មក ដាំទឹក​ឱ្យពុះ  រួច​ដាក់​គ្រឿង​ផ្សំ​ចូល​ទាំងអស់ ហើយ​ស្ងោរ​រំងាស់​ទាល់​តែ​ពុះទើប​បន្ថយ​ភ្លើង និង​ស្ងោរ​រំងាស់​បន្ថែម​រយៈពេល ៣ម៉ោង ទើប​ចាក់​គ្រឿង​ផ្សំ​រសជាតិចូល​ជាការ​ស្រេច៕
pescambodia នៅម៉ោង 6:49 PM No comments:
Share

ភ្លា​សាច់គោ​

 

គ្រឿងផ្សំ​
សាច់គោ​ល្អ ពោះ​គោ មើម​ឆៃ​ថាវ សណ្ដែក​បណ្ដុះ ម្ទេសផ្លោក​ទុំ សណ្ដែកដី រំដេង ខ្ទឹម​ស ខ្ទឹម​ក្រហម ខ្ទឹម​បារាំង​ គល់​វ៉ាន់ស៊ុយ សាឡា​ត់ ជី​គ្រប់មុខ គល់​ស្លឹកគ្រៃ អំបិល ទឹកត្រី ស្ករស ទឹក​ខ្មេះ ម្សៅ​ស៊ុប មើម​រ៉ា​ឌី ។​

វិធី​ធ្វើ​
​១- សាច់គោ​ល្អ​​ចិញ្ច្រាំ​​ទាំង​ឆៅ​​ឲ្យ​ល្អិ​ត ដាក់​អំបិល ទឹក​ខ្មេះ ផ្អាប់​ទុក​កន្លះ​ម៉ោង ទើប​ពូត​យក​ទឹក​ចេញ​ត្រង​​នឹង​ស្បៃ​​ឱ្យ​​ស្អាតដាក់​ចាន​ទុក។
​២- ពោះគោ​ស្ងោរ​ឱ្យ​​ផុ​យហាន់​ស្ដើងៗ។​ ​ 
​៣- មើមឆៃ​ថាវ ម្ទេសផ្លោក​ទុំ ហាន់​ជា​សរសៃ​ឆ្មា​រៗ។
៤- សណ្ដែកដី​​លីង​ឱ្យ​ឆ្អិន ញី​យក​សំបក​ចេញ​បំបែក​ជា​ពីរ សណ្ដែកបណ្ដុះ​បេះ​កន្ទុយ​ឱ្យ​ស្អាត។
៥- គល់​ស្លឹកគ្រៃ​ហាន់​ស្ដើងៗ ខ្ទឹមបារាំង​រើសយក​មើម​តូចៗ​ល្មម​បកសំបក​ចេញ​លាងទឹក​ឱ្យ​ស្អាត​ហាន់​ ​ទទឹង​ស្ដើងៗល្មម (​ហាន់​ទាំងមូល​)។​
​៦- សាឡា​ត់​បេះ​ធាង​លាង​ទឹក​ឱ្យ​ស្អាតហាន់​ទទឹងៗឱ្យ​តូចៗល្មម ​ច្របល់​នឹង​ស្លឹក​ជី​គ្រប់មុខ ​(​បេះ​លាង​ទឹក​ឱ្យ​ស្អាត​)។​
៧- រំដេង​ដុតឱ្យ​​ឈ្ងុយ បុក​លាយ​នឹង​គល់​​វ៉ាន់ស៊ុយ ខ្ទឹម​ស ខ្ទឹមក្រហម​ឱ្យ​ម៉ដ្ឋ។
 ៨- យក​សាច់គោ​ដែល​ពូត​ទឹក​ចេញ​នោះ ពោះ​គោ មើម​ថៃ​ថាវ សណ្ដែក​បណ្ដុះ គល់​ស្លឹកគ្រៃ មក​ច្របល់​ចូល​​គ្នា​ឱ្យ​សព្វ ដាក់​កណ្ដាល​ចាន​សំ​ប៉ែត ហើយ​យក​សណ្ដែកដីលីង​រោយ​គ្របពីលើ រួច​យក​ម្ទេសផ្លោក​ទុំ​រោយ​កាត់​ទទឹង​ពាក់​​កណ្ដាល ទើប​យក​ខ្ទឹមបារាំង​តម្រៀប​សងខាង​រួច​យក​សាឡា​ត់ ​និង​ស្លឹក​ជី​រៀប​ជុំវិញ ចិត​មើម​រ៉ា​ឌី​ជា​ផ្កា​ដោត​តាម​ចំហៀងៗ​ ​ចាន​ជាការ​ស្រេច។
​៩- យក​ទឹក​ដែក​ពូត​ចេញពី​សាច់គោ​នោះ មក​ស្ងោរ​ដាក់​រំដេង​ដែល​បុក​ទុក​នោះ ចាក់​ទឹកត្រី ស្ករស ម្សៅ​ស៊ុប ​អំបិល កូរ​ចូល​គ្នា​ឱ្យ​សព្វ ភ្លក់​មើល​ឱ្យ​​ជូរប្រៃតាម​ចូលចិត្ត បើ​មិន​សូវ​ជូរ​ច្របាច់​ក្រូចឆ្មារ​បន្ថែម​ក៏បាន ឬក៏​ចាប់​សាច់​​ដាក់​ចានបាយ រួច​ដួស​ទឹក​នោះ​ស្រូប​ពីលើ​តាម​ការ​ចូល​ចិត្ត៕
pescambodia នៅម៉ោង 6:47 PM No comments:
Share

ប្រហុកខ្ទិះ



​គ្រឿងផ្សំ
 ប្រហុកសាច់ល្អ ដូងទុំ ខ្ទឹមក្រហម ស្ករស សណ្តែកកួរ ស្វាយខ្ចី សាច់ជ្រូកបីជាន់ ម្ទេសក្រហម ក្រសាំង ត្រសក់ ស្ពៃក្តោប ដើមខ្ទឹម ប្រហិតត្រី ខ្ទឹមស អំបិល និង​ត្រប់ស្រួយ។

​វិធី​ធ្វើ​
១. សាច់ជ្រូកបីជាន់ចិញ្រ្ចាំជាមួយប្រហុក។
២. យកត្រីស្លាតមកលើយចិញ្រ្ចាំបុកជាមួយប្រហិតស្ងោរអោយឆ្អិនទើបហានឱ្យល្អិត ប៉ុនៗឈើគូស។
៣ ម្ទេសក្រហម ខ្ទឹមស​ ខ្ទឹមក្រហម បុកចូលគ្នាអោយម៉ត។
៤ កោសដូងពូតយកខ្ទិះដើមដាក់កូរជាមួយម្ទេសដែលបុករួចដាំ និងភ្លើងឱ្យ​ពុះទើបដាក់​ប្រហុកចិញ្រ្ចាំ ប្រហិត​ ឆ្កៀលក្រសាំងដាក់អំបិល ទឹកត្រី ស្ករ ម្សៅស៊ុប ភ្លក្សមើលឱ្យល្មមដួសដាក់ចានទុក (កុំរំងាស់ទុកយួរ ប្រយ័ត្នឡើងប្រេង) ហើយហាន់ម្ទេសប្លោកទុំជាសរសៃឆ្មារ​រោរពីលើ​ជាការស្រេច។
pescambodia នៅម៉ោង 6:45 PM No comments:
Share
‹
›
Home
View web version
Powered by Blogger.