Thursday, July 25, 2013
បង្អែមផ្លែឈើគ្រប់មុខលាយជាមួយទឹកដោះគោស្រស់ និងដូងខ្ទិះបាត់ដំបង (ミックスフルーツ)
សម្រាប់អ្នកដែលធ្វើការនឿយហត់ខួរក្បាលគួរតែហូបផ្លែឈើអោយបានច្រើនដើម្បីជួយសម្រួលដល់ខួរក្បាលរបស់យើង។ ការហូបផ្លែឈើទាំងនេះធ្វើអោយយើងសម្រានលក់ស្រួលបានយូរ និងរក្សាប្រព័ន្ធការពាររាងកាយបានល្អ។ វាក៏មានគុណប្រយោជន៍ជាច្រើនផ្សេងទៀតដែរ ដូចជាជំនួយស្បែក សំបកវាជួយដល់ពោះវៀនជាដើម។
From httpcambodia-darithtintin.blogspot.com
អាហារពេលរដូវវស្សា(雨季の食べ物)
西瓜、小さい魚、丸い茄子、ほかの野菜 |
នៅក្នុងរដូវវស្សា មុននឹងភ្លៀងអាកាសធាតុតែងតែក្តៅស្អុះស្អាប់។ ការបរិភោគឪឡឹកជាទម្លាប់មួយក្នុងរដូវនេះ។ ចំណែកឯការបរិភោគអាហារបែបផ្អាប់ដូចជាប្រហុក កប់ជាដើម ក៏ជាការពេញនិយមមួយផងដែររបស់ប្រជាពលរដ្ឋកម្ពុជា។ ការបរិភោគអាហារដែលសម្បូរបន្លែបែបនេះ ធ្វើអោយយើងមិនធាត់ ហើយមានសុខភាពល្អទៀតផង។
From httpcambodia-darithtintin.blogspot.com
សម្លប្រហើរដាក់កំពឹស
សម្លប្រហើរដាក់កំពឹស |
ជាសម្លមួយប្រភេទដែលប្រជាជនខ្មែរនិយមបរិភោគក្នុងរដូវវស្សា (រដូវមួយដែលសម្បូរទៅដោយបន្លែស្រស់ៗ និងត្រីសាច់ច្រើន)។ សម្លនេះគេញ៉ាំវាក្តៅៗ។
វិធីស្ល៖
១. បុកគ្រឿង (ខ្ទឹមស រមៀត ខ្ជាយ)
២. លីងគ្រឿងជាមួយប្រេងល្ងបន្តិច
៣. ដាក់សាច់ត្រីចូល
៤. ចាក់ទឹកតាមអ្វីដែលស្ល
៥. ទឹកពុះ ធ្វើអោយត្រីឆ្អិនហើយ សូមដាក់បន្លែ (បន្លែដែលយើងចូលចិត្តញ៉ាំអ្វីក៏បានដែរ)
៦. បន្ទាប់ពីដាក់បន្លែ សូមចាំរហូតដល់ទឹកពុះជាការស្រេច។
បង្អែមល្ពៅ
គ្រាប់ល្ពៅ |
ល្ពៅជាផ្លែឈើម្យ៉ាងដែលប្រជាជនខ្មែរតែងតែយកមកធ្វើម្ហូបកកូរ ប្រហើរ និងបង្អែមឬនំចំណីផ្សេងៗ។ នៅក្នុងសតវត្សទី១៦ ផ្លែល្ពៅដ៏ច្រើនរបស់ប្រទេសកម្ពុជាត្រូវបាននាំចេញតាមរយៈកប៉ាល់ជនជាតិប៉ទុយហ្គាល់ទៅកាន់ប្រទេសជប៉ុន។ ហើយតាំងពីពេលនោះមក ប្រទេសជប៉ុនហៅពាក្យផ្លែល្ពៅនេះថា "កាបូឆា" カボチャ ។
Wednesday, July 24, 2013
កាហ្វេ និងនំគូឆាយ (コーヒーと韮饅頭)
កាហ្វេខ្មៅមិនដាក់ស្ករ វាមានប្រសិទ្ធភាពជួយដល់អ្នកសិក្សាទាំងឡាយកុំអោយងងុយគេង |
នំគូឆាយ ជានំមួយដែលមានស្នូលស្លឹកគូឆាយនៅខាងក្នុង
ហើយគេយកវាទៅចៀនឬបំពងខ្លាញ់។
វាជាអាហារសម្រន់មួយរបស់ប្រជាពលរដ្ឋកម្ពុជា។
にらまんじゅう ---> カンボジアの一つのファストフード
From httpcambodia-darithtintin.blogspot.com
From httpcambodia-darithtintin.blogspot.com